Ràdio Estel
Peu de foto: Pantalla a la Borsa de Madrid amb dades de l'IBEX 35
RÀDIO ESTEL 
"A curt termini els mercats són molt més emocionals que racionals"
Jordi Mercader (INbestMe) ha posat context a les notícies econòmiques i bursatils relaciones amb el procès independentista
@BorjaDeMaria 18/10/2017

Està afectant la crisi política de Catalanya dels darrers dies a l’economia i la borsa? Jordi Mercader, cofundador d'INbestMe, ha repassat els canvis bursatils les darreres setmanes a la 1a hora de la Fórmula Estel:  “El mercat ha caigut quasi un 2% durant aquests dies. Des què es va aprovar la Llei del Referèndum la Borsa espanyola pràcticament s’ha quedat plana. Han pujat un 3%”. 

L’economista també ha definit com actua a curt termini la borsa: “A curt termini els mercats són molt més emocionals que racionals, i és el que ha passat aquests dies” i l’economia: “A curt termini això no té major importància: crea una certa falta de confiança, incertesa…. és que com si ara mateix ens canviéssim de Barcelona a una altra població: si la nostra activitat no canvia no crea una altra incertesa”. El CEO d'INbestMe, gestor automatitzat de carteres d’inversió, aconsella "carteres diversificades”.

A més de les notícies a les 8 del matí, la ronda informativa per tota Catalunya, el Santoral i la nostra música diversa per despertar-te, de dilluns a divendres un expert fa El Comentari de l’Actualitat. El doctor en Dret, advocat i professor titular de Dret Laboral a la Universitat de Barcelona, José Luís Salido, ha destacat dues notícies: la sentència del TC d'ahir dimarts anul·lant la Llei del Referèndum ("és molt dura, entrant molt de fons sobre el procès català") i la possible intervenció de l'autonomia "per la tossudesa de mantenir-se fora de la legalitat, del Govern, les persones i els partits que secunden aquesta circumstància".

Aquest dimecres, en l’espai Vull Treballar, Laura Majadas i Francesc Triola han divulgat tècniques per les entrevistes, recordant que “el 93% és el llenguatge no verbal, i també el parallenguatge: timbre, to de veu…” i que els detalls, com la puntualitat o apagar el mòbil, diuen molt de tu.

Més notícies sobre RÀDIO ESTEL

"No veia gran entusiasme de portar l'AEM a un territori que potser s’independitzava"

Sant Joan de Déu: "Se'ns reconeix per l’hospitalitat i la solidaritat"

Xavier Torrens: "La gran batalla és qui tindrà més del 50% dels vots"

"De cada 100 nens a Espanya, 1 està patint maltractament a casa"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET