Ràdio Estel
Apòstols al voltant del Sepulcre buit 1604 -1605 Dipòsit de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi Museu Nacional d'Art de Catalunya
CULTURA 
El MNAC obre una col·lecció inèdita del Renaixement i el Barroc
Més de 200 peces d'aquest període es poden visitar ja al museu a través d'un espai transformat
Redacció 25/01/2018

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha obert al públic aquest dijous una nova col·lecció dedicada al Renaixement i el Barroc. Aquesta ampliació, que consisteix en la reobertura de diverses sales, aportarà una selecció de més de 200 peces d’aquest període.

Entre aquestes peces en destaquen obres de Zurbarán, Velázquez i Rubens, però també s’hi poden trobar obres inèdites, com un tapís del s. XVI adquirit per la Generalitat o un greco i un goya que estaven en dipòsit judicial al museu des de l’estiu.

A més de les noves adquisicions, els responsables de la col·lecció han apostat per un espai transformat que trenca amb els esquemes tradicionals, i que fa que el visitant pugui tenir un diàleg més flexible amb les obres. L’espai, que no està organitzat en un ordre cronològic sinó temàtic, aprofita també el joc de les llums amb els color que fa de la visita una experiència més sensitiva. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET