Ràdio Estel
La mare de la Júlia, Olga Roca; la seva tutora, Marta Postigo, i l’encarregada del projecte Julia's, Glòria Gil
RÀDIO ESTEL Foto: @BorjaDeMaria
"La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal"
Olga Roca, mare d'una alumna de 10 anys del Col·legi Pineda que pateix Atàxia de Friedreich, explica el projecte Julia's
@BorjaDeMaria 14/02/2018

El projecte Júlia’s va nèixer a l’Escola Pineda (Hospitalet de Llobregat) al setembre de 2017 arran de la Júlia, una alumna de Primària de 10 anys que pateix Atàxia de Friedreich, una malaltia degenerativa que actualment no té cura i que a Espanya afecta a dia d'avui aproximadament 3.000 persones. 

A la Fórmula Estel hem entrevistat la mare de la Júlia, Olga Roca, la seva tutora, Marta Postigo, i l’encarregada del projecte Julia's, Glòria Gil.

La mare de la Júlia ha donat el seu testimoni: “Quan ens van donar el diagnòstic és com si m'haguessin posat una motxila de 150kg a l'esquena. Hem trigat un temps en pair aquest diagnòstic. L'escola ens va comunicar aquestes ganes d’ajudar i per mi ha estat com una lliberació, m'han tret una mica de pes. La sensació que aquesta motxilla la compartim, això és brutal”. Si el temps ho permet, aquest dissabte 17 de febrer, es celebrarà una Festa Infantil Solidària de 12 a 16h, amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte Júlia’s. 

En la 1a hora de la Fórmula Estel, Núria Salan, professora i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, ha parlat a El Comentari d’Actualitat de la celebració aquests dies de La Setmana de les Dones, les nenes i Ciència: “Encara tenim molta feina a fer, encara hem d’aconseguir que les nenes quan tenen 10, 11, 12 anys, no se sentin allunyades de la Ciència ni de la Tecnologia, perquè necessitem el seu talent, el talent femení, que juntament amb el dels seus companys, ajudarà a que la societat i el futur sigui el millor que podem tenir”.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET