Ràdio Estel
Joan-Enric Vives, Bisbe de la Seu d’Urgell i co-príncep del Principat d’Andorra
RÀDIO ESTEL 
Joan-Enric Vives: "El pastor es fa en contacte amb la gent"
Entrevista al Bisbe de la Seu d'Urgell en la vígilia de la festivitat de la Mare de Déu de Meritxell
@BorjaDeMaria 07/09/2018

Joan-Enric Vives, Bisbe de la Seu d’Urgell i co-príncep del Principat d’Andorra, ha avançat la festivitat, aquest dissabte, de la patrona d’Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, que coincideix amb la festivitat de la Patrona de la Diòcesi d’Urgell, la Mare de Déu de Núria. L’arquebisbe d’Urgell ha repassat els seus 25 anys com a bisbe, la situació de la diòcesi, i el moment polític català.

Joan-Enric Vives ha redudat que és un servidor públic: “Al servei de tothom, i així ho vaig fent fins que el Senyor ho voldrà. No perquè el Papa digui que hem de fer olor d’ovella, sinó perquè el pastor es fa en contacte amb la gent”.

Sobre la celebració de l'11 de setembre, l'arquebisbe Joan-Enric Vives ha afirmat: "Els bisbes hem estat defensors, i com ha de ser, d'aquesta llengua i aquesta cultura que és minoritària a l'Estat espanyol. I això ja està a Pacem in terris i altres documents. L'Església defensa les minories i les majories i els demana que hi hagi una bona relació. Aquest compromís de l'Església a Catalunya amb la llengua, i la seva cultura, amb les persones, i les seves institucions que els representen, és de sempre i ha de ser així (...) I l'11 de setembre és una Diada per festejar-ho això, per veure que hem resistit, que han passat molts segles... Al meu bisbat tenim les Homilies d'Organyà, que tenen 800 anys com a mínim d'aquesta cultura catalana".

A Primera Hora també ha parlat de justicia, i és que el jutjat de Barcelona que porta el cas de l’1-O diu que la policia no podia entrar a les escoles concertades: “Va ser una operació policial desproporcionada, va cometre accions il·legals i va causar lesions a moltes persones. És lògic que no es podia entrar a escoles concertades”, ha conclòs Eduard Ibáñez, advocat i director de Justícia i Pau a Barcelona. 

També d’Estats Units, i és que el diari The New York Times ha decidit publicar en el seu editorial una carta anònima d'algú que s'identifica com un dels alts funcionaris del gabinet Trump a la Casa Blanca. "Trump diu que té un allau de problemes. No serà ell mateix el problema?", s'ha preguntat el periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional Catalunya, Salvador Aragonès.

Pots escoltar A Primera Hora (8am / 9am / 9:30-final entrevista)

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET