Ràdio Estel
Producte homeopàtic
RÀDIO ESTEL Foto: Sebástian Freire
"Més del 90% de les prescripcions d'homeopatia és a farmàcies"
El Dr. Gonzalo Fernández, homeòpata, i el Dr. Joaquim Bosch, metge d'oncologia, han diferit sobre l'ús de l'homeopatia
@BorjaDeMaria 02/11/2018

Aquest divendres A primera hora ha tractat la retirada d'alguns medicaments homeopàtics de les farmàcies, després d’un procediment d’acceptació de fins a 2008 productes homeopàtics. Però, què és ben be la homeopatia? Hi ha consens en aquest tractament d’aquest tipus de medicina? N’hem parlat amb el Dr. Joaquim Bosch, metge d’oncologia, i el Dr. Gonzalo Fernández, homeòpata i portaveu de l’Assamblea Nacional d’Homeopatia. 

"No hi ha cap retirada de medicaments", ha aclarit Gonzalo Fernández: "Aquests medicaments que l'Agència ha acceptat a tràmit per després aprovar són els que em sembla que la indústria ha presentat. Si s'aproven, estem molt contents i satisfets, perquè tenim més del 90% de les prescripcions que fem habitualment. La gent que utilitza homeopatia pot estar tranquil·la perquè amb aquests medicaments està tractada suficientment".

“Des del punt de vista cièntific", ha sostingut en una altra entrevista el metge Joaquim Bosch, "és difícil demostrar que l'homeopatia aporti alguna cosa més que un efecte placebo”, i sobre l'aprovació de 2008 productes homeopàtics, ha afegit: “Els mateixos fabricants, que són els que coneixen millor el seu producte, no saben si funcionen, el que demostra el poc rigor del tractament homeopàtic”.

Els metges han discrepat sobre els casos publicats de mala praxi mèdica vinculats a l’homeopatia, sobre l’efecte placebo i sobre els estudis científics.

També ens ha visitat el professor Daniel Ruiz-Trillo per aprendre català d’una manera divertida i amena amb el Truc Curt.














  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET