Ràdio Estel
Fotografia de la vaga docent
PROGRAMES Foto: Wikimedia
"La treva s'ha acabat i l'agenda de reivindicacions és més viva que mai"
Xavier Diez, membre del secretariat nacional de l’USTEC ha parlat a "A Primera Hora" de la vaga educativa
@oscarllena 29/11/2018

Aquest dijous a A Primera Hora ens hem fet ressò de les vagues dels sectors de sanitat i d'educació que s'estàn duent a terme aquesta setmana. Del segon dia de vaga del  personal docent, n'hem parlat amb Xavier Diez,  membre del secretariat nacional de l’USTEC. 


Diez ha explicat els motius de la vaga al sector de l'educació: "Portem des del 2010, amb les retallades del govern de Zapatero, amb el pressupost d'educació un 25% menys i encara no s'ha recuperat. El poder adquisitiu dels docents ha caigut entre un 16 i un 25%, amb un horari lectiu del docent que havia augmentat, les condicions de l'escola pública segueixen sent  precàries. No es tracta només de les xifres sinó que també d'una política deliberada respecte l'escola pública. Hem entés durant anys la situació de crisi del nostre país i vam establir una treva tàcita. Ara entenem que la treva s'ha acabat i que l'agenda de reivindicacions és més viva que mai."

El docent ha destacat que no hi ha hagut negociacions: "Als últims anys s'han produït canvis molt negatius respecte a l'educació. La filosofia al departament d'ensenyament segueix sent la de sempre, però hi ha hagut un idealisme tòxic als últims anys", ha destacat. En aquest sentit, Díez ha afegit: "Trobo una voluntat de carregar-se el sistema educatiu com a eina de promoció social. Ara mateix els universitaris tenen les taxes més altes de l'estat espanyol. El preu a pagar és l'exclusió de certs sectors socials i famílies que no es poden permetre pagar el cost universitari. Hi ha un malestar, no només contra l'educació sinó contra la societat en general."

Finalment, Díez ha destacat que: "Treballem per què la societat sigui millor. Ens resulta molt angoixant la incapacitat de no poder ajudar alguns alumnes. Amb aquesta vaga volem fer la nostra feina de manera qualitativa per poder treballar pel conjunt de la societat, més enllà del deteriorament de les nostres condicions laborals".

Juntament amb la vaga convocada al sector de l'educació, aquesta setmana també hi ha la vaga al sector sanitari. N'hem parlat de la situació amb el doctor Marquès. A més, a A Primera Hora ens hem fet ressó del nou setmanari de Catalunya Cristiana, que com cada dijous ens l'ha portat la cap de redacció Carme Munté.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET