Ràdio Estel
Alfredinho, religiós escalabrinià i amb experiència de 45 anys al Brasil i Paraguai, ha estat aquest dimarts a Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Alfredo Gonçalves, missioner compromès amb la immigració, diu que el cristià ha d'anar "a les arrels dels drets humans"
Redacció 17/03/2015

L'edifici de la Universitat de Cervera acull aquest diumenge, des de les 10.00 hores, la Trobada 2015 organitzada per Araguaia i Justícia i Pau, amb el títol "Drets humans, revolució pendent", un lema colpidor i interpelador. El ponent principal de la jornada és Alfredo Gonçalves, religiós escalabrinià i dedicat als immigrants, un home que ha treballat des de 1969 al Brasil, a les perifèries i les faveles de Sao Paulo, i també al Paraguai. hi parlarà cap a les 10.45 h sota el títol "Drets humans, per a tothom iguals?". Actualment Alfredinho (com se'l coneix també), als seus 62 anys, té l'encàrrec de treballar en la direcció general de la seva congregació, a Roma.

Alfredo Gonçalves ha explicat aquest dimarts, en una entrevist a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "els drets humans es basen en la idea cristiana que tots som fills de Déu i, per tant, en el fet que tots tenim dret a la vida en plenitud". Al Brasil, ha treballat "sempre amb els immigrants, aquells que viuen fora de la seva terra i no veuen els seus drets respectats perquè estan sense feina, sense sostre i fins i tot sense res". El religiós ha explicat que els escalabrinians "van néixer el 1887 a Itàlia per als immigrants d'aquest país que se n'anaven a Amèrica i a altres punts del món, i després es va obrir a tots els desplaçats, incloent-hi refugiats i pròfugs, un total de 220 milions de persones que no viuen allà on van néixer".

El missioner portuguès, que coneix des de fa 20 anys el bisbe Pere Casaldàliga i que ha treballat amb ell a la Conferència de Bisbes del Brasil (CNBB), ha dit que comparteix amb el prelat claretià "els temes relacionats amb la pastoral de la terra, dels immigrants i dels drets humans, que sempre van juntes". També ha recordat l'etapa que va viure assessorant l'episcopat brasiler per als temes dels drets de la terra. Alfredinho ha assegurat que, "quan es parla de revolució en els drets humans, es diu que cal anar a la radicalitat, al fons i a les arrels, perquè hi ha 1.000 milions de persones al món que no es nodreixen i no tenen casa o feina".

Per assistir a la Trobada 2015 d'aquest diumenge a Cervera, organitzada conjuntament per Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i Justícia i Pau, es pot enviar un missatge a l'adreça electrònica araguaia@pangea.org o bé trucar al telèfon 93 317 61 77 (dijous de 18.00 a 20.00 h.). A més de la participació d'Alfredo Gonçalves, també està programada una ponència del teòleg Juan José Tamayo, sota el títol de "Drets humans i religió", una Eucaristia amb la lectura d'un missatge de Pere Casaldàliga i també una actuació musical del Grup Vocal Mezzos, cor de noies de Cervera.

Es pot escoltar aquí (des del minut 26'00") tota l'entrevista a Alfredo Gonçalves.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET