Ràdio Estel
Maritxu Ayuso, Màxim Muñoz i Fina Farrés han estat aquest divendres a Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Ferran Capdevila
Pere Casaldàliga, "profeta i poeta de causes justes"
Des del programa 'El Mirador', coincidieixen en aquesta reflexió Fina Farrés i Maritxu Ayuso (Associació Araguaia) i el claretià Màxim Muñoz
@IgnasiMiranda 16/02/2018

Fina Farrés i Maritxu Ayuso, membres de l’Associació Araguaia Amics del Bisbe Casaldàliga, i Màxim Muñoz, vicari dels Claretians de Catalunya i president de la Unió de Religiosos, han coincidit a l'hora de definit Pere Casaldàliga com "un profeta i poeta de causes justes" al servei del món i del Regne de Déu. En una edició del programa El Mirador de l'actualitat coincidint amb el 90è aniversari del bisbe català, Ayuso ha destacat que l'Associació Araguaia "va néixer per presentar Casaldàliga al Premi Nobel de la Pau, però després es va convertir en un grup de sensibilització". En aquesta línia, ha recordat que l'entitat "agafa cada any una de les causes del Pere i les treballem, per fer així una campanya i una trobada". Ha anunciat, a més, que "enguany se celebren precisament 30 anys de trobades".

Màxim Muñoz, per la seva banda, ha explicat el sentit i el contingut d'una exposició fotogràfica oberta, a la Llibreria Claret de Barcelona, des del dimarts 13 de febrer. Després de comentar "la il·lusió que feia organitzar aquesta mostra en una sala que porta tot just el nom de Pere Casaldàliga", el president de la URC ha afegit que "els vincles claretians amb Pere Casaldàliga són grans, cosa que ha facilitat mostrar així el seu esperit, amb les imatges i també amb una vitrina que acull els llibres més significatius de la seva trajectòria". En un altre moment, Muñoz ha comentat que "l’actitud de Pere Casaldàliga es profètica perquè ell es molt més proper i compromès amb els pobres, sense caure en l'actitud del típic contestatari ja que, quan fa una critica, mostra un esperit evangèlic davant el qual tothom se sent interpel·lat". Finalment el vicari dels Claretians ha subratllat que el prelat ara nonagenari "s’ha situat en el registre correcte, perquè la seva denuncia s’ha situat en com ha de ser l’Església".

Fina Farrés, a més de fer seves les reflexions sobre Pere Casaldàliga, ha comentat que, per als membres de l'associació nascuda l'any 1992, "l'acte que s'ha fet aquest mateix divendres, a la Basílica del Pi de Barcelona, és un signe que el Pere està ple de vida, perquè preguem i gaudim dels missatges dels qui han estat amb ell". D'altra banda, ha anunciat que la propera trobada d'Araguaia a Catalunya "es farà el 8 d'abril a Balsareny, on es desenvoluparà el treball de la dona i la igualtat".

Pere Casaldàliga va néixer a Balsareny (Bages) el 16 de febrer de 1928. Va fer la seva formació a Vic i va començarel seu ministeri a Catalunya i a Madrid. El 1968, ara fa 50 anys, es trasllada al Brasil, on funda una missió claretiana al Mato Grosso. Després és ordenat bisbe el 1971 i es manté com a titular de Sao Fèlix do Araguaia fins al 2005, amb 77 anys.

Entre altres reconeixements rebuts, destaquen la Creu de Sant Jordi i el Premi Internacional Catalunya.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 16 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET