Ràdio Estel
CULTURA Foto: Marta Navalón
L’Observatori Blanquerna lidera un projecte sobre el paper de la Religió a Europa
Redacció 18/06/2013

L’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura liderarà el projecte europeuReligion in the Shaping of European Cultural Identityla religió en la construcció de la identitat cultural europea— en col·laboració amb la Universitat d’Edimburg, la Fundació Sigtuna de Suècia i el Museu del Cristianisme de Sticna, a Eslovènia.

Aquestes institucions treballaran conjuntament durant dos anys per conformar un escenari interdisciplinar que faciliti un diàleg intercultural sobre el paper de la religió en l’espai públic europeu i en la construcció de la seva identitat.

El membre de l’Observatori Blanquerna (organisme creat fa poc més de dos anys en el marc de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull) implicat en el projecte, el doctor Jordi Sànchez, ha explicat a Catalunya Cristiana que “el projecte neix amb el desig de ser una plataforma interdisciplinar per al diàleg que aprofundeixi en el paper de la religió en la formació d’Europa” perquè “explorar l’herència de la religió a Europa permet un diàleg profund amb el nou context contemporani tant a nivell religiós com secular” .

El tret de sortida del projecte ha tingut lloc al VII Congrés Internacional de Comunicació i Realitat en un panell sobre Religió digital i identitat cultural europea, on han participat Gaspar Martínez, de la Universitat de Deusto, Oriol Poveda, de la Universitat d’Upsala (Suècia), i la directora de l’Observatori Blanquerna, la doctora Miriam Díez. El projecte preveu activitats acadèmiques, divulgatives, exposicions, congressos, conferències i un ampli ventall de produccions al voltant del tema identitat, religió i cultura a Europa fins al maig de 2015. La propera cita del projecte serà a Edimburg amb unes jornades sobre pacifisme i religió.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET